L’Alternativa aterra a Barcelona

L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona arriba aquesta setmana a la Ciutat Comtal per portar-nos aquelles obres més allunyades dels circuits comercials del setè art. Del 18 al 24 de Novembre podrem veure les obres que participaran en les dues seccions competitives oficials, una de llargmetratges i una altra de curtmetratges. Les projeccions, que es realitzaran entre la Filmoteca de Catalunya, el CCCB i l’Institut Francès de Barcelona, tindran un cost entre 2 i 5 euros, a més de diversos abonaments  que podeu consultar al web oficial del festival:    http://alternativa.cccb.org/2013/ct/

L’Alternativa celebra 20 anys, i ho fa en un ambient força hostil, ja que el seu pressupost s’ha reduït considerablement en els darrers anys. Actualment, els poc més de 150 mil euros de pressupost es queden molt curts respecte a altres festivals similars. Tot i això, l’oferta cinematogràfica d’aquest any compta amb films molt esperats o rellevants del sector, com el “Leviathan” de Lucien Castaing-Taylori Vérena Paravel o el “Miraggio all’Italiana (Un miratge italià), d’Alessandra Celesia.


Així i tot, el festival, que entregara els seus premis el 
dissabte 23 al Hall del CCCB, afronta aquesta edició amb la mirada posada també en el passat, ja que ha través de la secció paral·lela de “20 anys de l’Alternativa”, es projectaran algunes de les grans obres que han passat per l’esdeveniment. De fet, el Festival dóna el seu toc de sortida avui a les 19.30 a l’Auditori del CCCB amb la pel·lícula “Alice in den Stadten (Alícia a les ciutats), l’extraordinària pel·lícula del director alemany Wim Wenders.

http://youtube.googleapis.com/v/YleZTjoBLwo&source=uds