Southcliffe, el nou triomf de Channel 4

Channel 4, la cadena televisiva britànica que ens ha portat sèries com Black Mirror i Utopia, entrega amb Southcliffe, del creador i director Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene), un dels retrats més esgarrifós, cruel i commovedor d’una població que es pugui trobar avui en dia a la televisió, i es que en tan sols 4 episodis s’aconsegueix formar una història rural d’una forma molt pocs cops vista fins ara.


El guionista Tony Grisoni narra doncs, en 240 minuts (una hora per capítol), la història d’una petita comunitat anglesa que un dia es veu colpejada per la desgràcia. Un exmilitar decideix agafar de nou les armes, aquest cop però, contra els seus propis veïns, i la sèrie ens permetrà seguir els passos que aquest fet desencadenarà, principalment des del punt de vista de la premsa, amb un Roy Kinnear, que ja vam poder veure en Black Mirror com a protagonista, compartint el rol principal de la ficció amb Sean Harris en un paper especialment commovedor.

Així, amb un ritme molt pausat i en perfecta calma, la sèrie va avançant poc a poc, desentranyant els misteris i secrets que el petit poble pogués tenir, per portar a la llum veritats esfereïdores i que en molts casos comporten que alguns veïns acabin amb les mans tacades per l’horrible tragèdia que dóna lloc a la trama. Una sèrie colpidora i molt directa que aconsegueix en quatre hores el que moltes altres no aconsegueixen en anys. Necessària.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s