El mes de la ciència-ficció

Fa pocs dies va començar el mes de Maig amb un primer dia festiu que va servir a molts per realitzar un dels més tradicionals ponts de l’any. Demà comença però la primer setmana completa del mes, el que suposarà que el pròxim divendres 9 tinguem les seves primeres estrenes cinematogràfiques, en un mes que si es caracteritzarà per un gènere en concret aquest serà sense cap tipus de dubte el de la ciència-ficció. El pròxim divendres ja tenim dues de les estrenes més destacades en aquest tema, com són The Machine i Snowpiercer, i en aquest cas volem centrar-nos en la darrera d’elles.

Snowpiercer és la nova pel·lícula del director coreà Bong Joon-ho, l’home darrere de pel·lícules tan destacades com Memories of Murder (2003) The Host (2006), responsables en bona mesura que el cinema asiàtic hagi estat relacionat amb gèneres com el policíac o detectivesc i el cinema de terror de monstres, com a mínim durant la primera dècada del segle. Ara el director s’encarrega de portar a la gran pantalla una de les gran novel·les gràfiques franceses del segle passat, com és “Le Trasperceneige” de Jean-Marc Rochette i Jacques Loeb. En aquesta obra se’ns explica com un intent de reduir els efectes de l’escalfament global té conseqüències catastròfiques i acaba gairebé destruint la vida a la Terra. Els únics supervivents del desastre sobreviuen a l’Snowpiercer, un tren que recorre constantment un món destrossat i en perpetua glaciació. Dins del tren una sèrie de conflictes posaran en risc l’equilibri predominant fins a aquell moment.

L’argument de l’obra i el seu director, així com el prestigi de la novel·la gràfica en la qual es basa ja són arguments suficients com per tenir en compte el film, però a més la pel·lícula comptarà amb un repartiment de luxe, amb una barreja molt interessant de noms més populars amb d’altres de sobrada qualitat: Chris Evans, Tilda Swinton, Song Kang-ho, Jamie Bell, Ed Harris, John Hurt o Octavia Spencer demostren que estem davant una estrena de qualitat i allunyada dels estàndards del gènere marcats per Hollywood, al que se li ha d’afegir un marcat caràcter irònic i satírica social. L’estrena, el proper divendres.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s