Primavera als clubs: Dimarts 27 de maig

Avui a Primavera als clubs destaquem els següents concerts. Anthony Chorale és el projecte del compositor i cantant Olivier Heim. Després de debutar l’any 2012 amb “The Eternal Now” i l’EP “Ambitions of the Son” (2013), Anthony Chorale ha acabat recentment el material del que serà el  seu segon LP homònim. Embuatada entre guitarres sutils, la suau veu d’Olivier es combina aquest cop entre línees de baix elegants i sintetitzadors. El resultat són composicions que es capbussen en el so soul i surf dels anys 60.

Amb un peu al vigorós afrobeat de Fela Kuti i l’altre en el ritme de canvi constant d’una ciutat, Nova York, on latins, blancs, afroamericans i asiàtics comparteixen escenari amb total naturalitat, Antibalas li canta al ball i a la insurrecció creant un pont entre els ritmes nigerians, el hip hop i la música llatina creada a la gran ciutat als anys setanta. Després de passar per segells com Rope-A-Dope i Anti i publicar mitja desena d’àlbums d’estudi i altres tants en directe, la banda de Brooklyn retorna de les mans de Daptone amb un àlbum homònim en el que exploren el seu costat més funk.

La “chicha”, variant psicodèlica de la cumbia surgida a l’Amazonas peruà en la dècada dels seixanta, té en els novaiorquesos Chicha Libre als seus principals garants. Encapçalats per Olivier Conan i Vicent Douglas, responsables també del segell Barbès Records, Chicha Libre han ressuscitat clàssics del gèner i els han revitalitzat realçant el que ells anomenen “psychedelic surf cumbia from Brooklyn”. Una festa de ritmes llatins, surf i pop psicodèlic que desplegaran a Barcelona de la mà del vibrant “Canibalismo”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s