Primavera als clubs : Cloenda

Darrer dia del Primavera als clubs després d’una intensa setmana de música, festa i Primavera. Chromeo: Ara que els Daft Punk de “Random Access Memories” han tornat a col·locar al mapa el disco-funk nostàlgic, Dave One i Pee Thug aixequen la seva veu per assegurar que ells sempre han estat al peu del canó i, després d’una dècada sencera combinant electrofunk, sintetitzadors dels vuitanta i pop retrofuturista, tornen a la càrrega amb “White Woman”, un treball que el duo canadenc anuncia com “més funky, més pop i més enganxifós” i en el qual col·laboren Ezra Koenig (Vampire Weekend), Solange Knowles, Toro i Moi, i Pat Mahoney (LCD Soundsystem). A l’espera que aparegui el disc, el single “Over Your Shoulder” funciona com inmillorable targeta de presentació.


A Dylan Baldi, líder dels nord-americans Cloud Nothings, el vam conèixer surfejant l’onada del garage de baixa fidelitat i sepultant el pop sota tones de runes casolanes, però amb “Attack On Memory”, el seu tercer treball, el de Cleveland va decidir donar-li un tomb al seu so i va reclutar Steve Albini per abandonar definitivament el lo-fi i estrènyer llaços amb el hardcore-punk dels vuitanta. Una volta de rosca més que notable que col·loca la banda a les portes del seu quart disc, un treball “més sorollós”, com desvetlla el propi Baldi, i que veurà la llum el 2014.


L’hiperactiu geni del garatge més sorollós i accelerat, Ty Segall és incapaç d’estar-se quiet i després d’acomiadar-se de l’any 2012 amb tres àlbums més que notables, ha tornat a la càrrega el 2013 amb l’aspre debut de Fuzz i, sobre tot, amb “Sleeper”, un àlbum que marca un descans en aquest camí amb vistes privilegiades a The Sonics i els Stooges per presentar un artista més tranquil, reflexiu i ombrívol. Influenciat per la mort del seu pare adoptiu i amb nous punts de recolçament al folk, el pop domèstic i una electricitat una mica més refinada, Segall canvia de pell per signar la seva particular versió de “Nebraska”.


Instal·lats a Indien Runners, segell que també ha donat a conèixer a Súper Gegant, Vàlius són Gerard Segura i Pol Serrahuma, dos músics que han fet bandera del menys és més i, a voltes amb el seu punk afilat, han emergit de l’underground amb un debut irreverent i cuirassat. A cavall entre el post-punk i el so atrotinat de bandes com The Raincoats, el duo català presentarà a Primavera Sound unes credencials gravades a foc a “Escola”.


Els donàvem per desapareguts després de l’edició i del sensacional i furiós “41º46.5’N 3º1.9’E”, però una dècada després del que semblava el seu implacable epitafi, els catalans No More Lies tornen a la vida per reivindicar-se un cop més com a tòtem del hardcore punk amb “In The Shade Of Expectation”. Una tornada per la porta gran per a una banda que, ja sigui amb els seus discos o des d’aquell estudi que Santi Garcia ha convertit en santuari musical i pel qual han passat des de Za! fins a Jaume Sisa, ha marcat el rumb de l’underground estatal i ha traduït les fuetades d’electricitat del hardcore nord-americà en cims d’intensitat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s