Els enigmes del profesor Kolja: Els udols de l’infern

Fa uns anys, a l’antiga URSS, al bell mig de l’antiga Sibèria, diversos pobles pròxims a una zona d’investigació tectònica van patir una gran quantitat de suïcidis i trastorns psíquics entre els seus habitants, tot  conseqüència d’un descobriment que va causar gran impacte entre tots aquells que hi van participar, doncs es rumorejava que els investigadors d’aquella zona havien pogut gravar el que segons ells eren el udols de l’infern.

Després d’una temporada perforant i excavant diversos pous per veure si es podia extreure petroli, un grup de geofísics va decidir utilitzar un dels pous perforats per tal d’escoltar el soroll que feien les plaques tectòniques al moure’s. Van utilitzar uns micròfons especials per tal de poder evitar el problema de la temperatura (en el pou, d’uns 14km de profunditat, la temperatura era de 900 graus, mentre que el normal a questa profunditat és que no sobrepassi els 750).
Al escoltar les gravacions que s’havien obtingut el grup del descobriment es va quedar terroritzat. Al principi van pensar que es tractava d’un error en els seus equips, però després d’uns retocs van comprendre que el so provenia de l’interior de la Terra. El so era absolutament terrorífic. Es tractava de veus humanes, cridant de dolor. A vegades alguna veu es podia escoltar més clarament, mentre desenes i desenes d’altres veus s’escoltaven com a fons. Després del descobriment, més de la meitat de l’equip d’investigadors es va donar de baixa i amb el temps, a les poblacions pròximes a l’excavació, per on es va estendre la gravació, el nombre de suïcidis i malalts mentals va veure’s incrementat de forma dramàtica.

Si realment les veus de la gravació corresponen o no amb les veus de l’infern, o si tan sols es tracta d’una mala jugada de la ment dels investigadors no ho podem saber amb seguretat, l’únic que podem fer ara és esperar una altra setmana fins que el professor Kolja torni amb una nova història i enigma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s