Russian Red, als Jardins de Pedralbes

Avui en dia a l’estat espanyol hi ha moltes cantautores a l’escena indie. Per això, no se li pot negar a la madrilenya Lourdes Hernández, més coneguda pel seu àlies de Russian Red, el seu paper de capdavantera en obrir les portes a una manera de fer pop amb una sensibilitat folk que li ha valgut comparacions amb Feist, PJ Harvey, Kristin Hersh i Cat Power.

El projecte Russian Red va irrompre a l’escena el 2007 quan una maqueta que Lourdes havia fet amb el músic Brian Hunt va rebre més de setanta mil visites a la seva pàgina a MySpace. Aquesta gravació va anar a parar a mans del productor cordovès Fernando Vacas, qui li va publicar el seu debut, “I Love Your Glasses” (2008). Tot i aparèixer en un segell independent, es va convertir en el fenomen indie de l’any. Tothom es va sorprendre amb la seva veu preciosa i captivadora, amb el seu so proper al folk i amb les seves cançons melancòliques interpretades en anglès.

Lourdes no trauria el seu següent disc fins el 2011. “Fuerteventura” es va publicar en una companyia multinacional i això va suposar un gran pas endavant en la seva carrera. L’àlbum, gravat a Glasgow, estava produït per Tony Doogan (Belle & Sebastian, Mogwai) i comptava amb la col·laboració de diversos components de Belle & Sebastian.

Russian Red acaba de publicar el seu tercer treball, “Agent Cooper”. La cantant es va traslladar a Los Ángeles per gravar-lo, amb la producció de Joe Chiccarelli, conegut pel seus treballs amb The White Stripes, The Strokes, My Morning Jacket i Beck, entre d’altres. Aquesta nit als Jardin de Pedralbes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s