Neuman, sensibilitat genuïna

Neuman s’ha convertit en els dos últims anys en un dels grups de cult més importants del país, gràcies a discos com “Plastic Heaven” (2010), el lloat “The Family Plot” (2011) i l’EP juntament amb Ken Stringfellow “ByFear / Hi Love” (2013), que és el que els dóna l’empenta definitiva gràcies a cançons com la que dóna títol al Ep o “Hell”. Un Ep amb que els va servir per fitxar per Subterfuge i col·leccionar soldouts per tota la geografia espanyola al llarg de 2013. 

 Al maig de 2014 el grup torna amb un nou àlbum, ‘If’, gairebé sense haver descansat després d’haver fet més de 200 concerts. Gravat amb Paco Loco al Puerto de Santa Maria, entre gener i febrer de 2014, és una obra mestra de principi a fi, un treball d’aquests que mai s’obliden, un disc que vessa la sensibilitat genuïna de Neuman i alhora tanca tot el vendaval sonor característic dels seus directes. És el treball més arriscat fins a la data, ja que és el seu disc més passional i alhora el que més ràbia deslliga, abasta amb més força i sentit que mai tots els extrems musicals en què s’ha mogut Neuman. 

En la gravació han emprat una vintena de guitarres diferents en les cançons, multitud de sintetitzadors, bateries dels anys 50’60’70’, han usat la mateixa taula de mescles on es van gravar dos dels millors discos de Supertramp o pistes d’algun disc de “Queen”. El disc s’ha gravat en cinta magnèt. Avui a La2 de l’Apolo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s