Niu de Pardals: Blonde Redhead

Blonde Redhead és una banda composta actualment per la japonesa Kazu Maquino (guitarra, veu, baix i teclat) i els bessons italians Simone (veu i guitarra) i Amadeo Pace (bateria, samplers). El nom de Blonde Redhead ve d’una altra banda dels 80 anomenada DNA. Són originaris de la ciutat de Nova York i estan en actiu des de el 1993.


Van estar al Primavera Sound de Barcelona fa anys i van mostrar molt bon directe, com a mínim pel que fa a orquestració, per què en Parmesà i va poder ser present i la veu de la Maquino la veritat és que no va estar a l’altura de la resta. Les seves companyies sempre han estat d’alt nivell, tant en els seus concerts com en les seves gires i gravacions.

El primer disc d’aquesta gent va sortir el 1995 i el va produir el bateria de Sonic Youth. El segon disc va ser produït per Gay Picioto, guitarrista i cantant d’una de les millors bandes de rock dels 90, Fugazi. El seu cinquè llarga durada va ser considerat millor disc de l’any i el seu directe més que correcte:

Blonde Redhead van ser pioners en els seus ambients i en els sons, molt propers a bandes de Chicago que tant agraden a Niu de Pardals com Shipping News o 90 Day Men, encara que avui en dia són molt més propers al rock o hardcore que feien als principis, encara que la seva evolució sempre ha sigut constant i ascendent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s