Per fi arriba ‘Whiplash’

Ja vam parlar d’aquest film de Damien Chazelle, Whiplash, fa pràcticament un any, quan va sortir com a guanyador triomfal de la passada edició del festival de Sundance, amb el guardó de Millor film i el premi del Públic. Ara, tres mesos després de la seva estrena comercial als EUA, per fi ens arriba aquesta història sobre un ambiciós bateria de jazz que busca triomfar en un elitista conservatori de música.

Whiplash és la història d’Andrew Neiman, aquest noi interpretat per un fantàstic Miles Teller, però també és la història de Terence Fletcher, un professor conegut tant pel seu talent com pels seus rigorosos mètodes d’ensenyança. I és mèrit de l’actor JK Simmons que precisament el personatge de Terence Fletcher sigui un dels millors personatges de l’any. Simmons ja ha guanyat per la seva interpretació a Whiplash el Globus d’Or al millor actor de repartiment, el Critic’s Choice, i els premis dels cercles de crítics de les ciutats de Nova York, Los Ángeles i Chicago entre d’altres. És normal que sigui el màxim favorit a emportar-se l’Òscar en aquesta categoria.

Però Whiplash no només es recolza en la qualitat dels seus dos intèrprets principals, i així, aquesta cinta de Damien Chazelle s’ha convertit per mèrits propis en un dels millors films de l’any. Ho demostren les extraordinàries crítiques que ha rebut arreu del món, així com les cinc nominacions que l’acadèmia de Hollywood va anunciar el passat divendres (Pel·lícula, Actor Secundari, Guió Adaptat, Muntatge i So). Veurem si durant la propera 87a edició dels premis Òscars li somriu la sort. Independentment d’això, Whiplash és la millor estrena de la setmana i un film que val la pena veure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s