‘La Isla Mínima’ triomfa als Goya

La nit del passat dissabte es van entregar els premis de l’Acadèmia de Cinema Espanyol, els Goya, i tot i que semblava que aquest any tindríem una gala més renyida del normal, el resultat ha estat molt i molt clar. El film d’Alberto Rodríguez, La Isla Mínima, ha estat la gran triomfadora de la nit. Es presentava com una de les opcions més fermes de cara al Goya a Millor Pel·lícula, recolzat per 17 nominacions, i al final el film se n’ha emportat 10, entre ells evidentment el de Millor Pel·lícula. 

El propi Alberto Rodríguez ha aconseguit el guardó a Millor Director. Javier Gutérrez tancava un trident de luxe amb el premi a Millor Actor, imposant-se al seu company de repartiment Raúl Arévalo. Així, La Isla Mínima ha aconseguit en definitiva els premis a Millor Pel·lícula, Director, Actor, Actriu Revelació, Guió Original, Música Original, Fotografia, Direcció Artística, Disseny de Vestuari i Muntatge.

Al final films com Magical Girl o Loreak no han pogut brillar tant (només un Goya entre tots dos films, tot i que ha estat el de Millor Actriu per a Bárbara Lennie en el seu paper a Magical Girl), i Relatos Salvajes, recordem nominada a l’Òscar a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, s’ha hagut de conformar amb el premi a Millor Film Hispanoamericà. Tot i això, el triomf de La Isla Mínima no hauria d’agafar a ningú por sorpresa, ja que es tracta d’un dels millors thrillers espanyols dels últims anys, i ha aconseguit un reconeixement enorme per part de la premsa especialitzada, i no només d’aquí, ja que fins i tot la premsa americana l’ha elogiat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s