2n Americana Film Festival

La segona edició de l’Americana, el Festival dedicat al cinema independent Nord-Americà que l’any passat va sorprendre a Barcelona aconseguint més de 2.400 espectadors en un cap de setmana, tindrà lloc del 19 al 22 del proper mes de febrer als cinemes Girona de la ciutat comtal. Americana va néixer per oferir la possibilitat de veure en pantalla gran algunes de les millors produccions nord-americanes recents que, per la seva condició d’independents, no havien arribat a estrenar-se comercialment al nostre país. En la seva primera edició, el Festival va esgotar vuit de les dotze sessions programades. Gràcies a l’empenta de la resposta del públic, Americana creix aquest any en nombre de sales i pel·lícules exhibides, presentant setze títols de gèneres i estils per a tots els gustos, i amb alguns objectius clars que oferir al públic. Per poder abastar des de les produccions que compten ja amb un recorregut de festivals i premis, avalades per la crítica internacional, fins aquelles gairebé desconegudes realitzades més al marge de la indústria, la programació d’Americana s’articula en dues seccions diferents, Tops i Next

Americana Tops és una selecció d’obres de la collita indie més esperada; deu pel·lícules que han estat reconegudes, nominades o guardonades a festivals i premis de referència com South By Southwest, Sundance, Locarno, els Independent Spirit Awards o Cannes, entre d’altres. Nous directors conviuen en aquesta secció amb autors consagrats. Americana Next descobreix les petites joies d’autors que avui, d’alguna manera, recorden més a l’indie original pel risc que assumeixen en la forma d’explicar les seves històries i de realitzar les seves produccions. En col·laboració amb el Festival, del 10 al 24 de febrer la Filmoteca de Catalunya ofereix el cicle Els nous indies, una selecció dels títols i autors més influents de l’Indie dels anys 90. Autors que van canviar, amb les seves primeres obres, la manera d’entendre i fer cinema. El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, presentarà la seva programació. 

El Festival Americana pot celebrar una segona edició principalment gràcies al suport del Consolat General dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, a la seva ambaixada a Espanya i a Movistar. La Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, Tanya C. Anderson, assistirà per explicar la seva col·laboració. El film Before /Disappear, òpera prima de Shawn Christensen inaugurarà l’Americana Tops. Altres pel·lícules que es visualitzaran són Night Moves de Kelly Reichardt o Kumiko, the Treasure Hunter de David Zellner. En la secció d’Americana Next destaquen films com The Better Angels, ‘òpera prima de A.J.Edwards. i Wild Canaries, Uncertain Terms o Faults.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s