Per la Setmana Santa, atès que no hiva haver programa, des de Les Entrevistes del Mariscal Mauro us portem l’entrevista que es va fer al Ville à Dômat 53, on vàrem entrevistar a Xavier Camós, responsable de Comunicació de la Moritz.
Ets més d’escuma o de crema?
De crema.
Ho dic perquè aquests dies hem vist un anunci a la televisió d’una marca que no direm perquè avui parlem de Moritz, doncs m’ha sobtat perquè estaven parlant de crema i no d’escuma. Allò blanc de la cervesa és crema o és escuma?
Habitualment és escuma, el que passa és que depèn de la forma com es serveixi, com s’acabi de servir la canya li dones aquesta textura que li fa com més cremosa.
Com hem de prendre una bona cervesa?
A glops, ben freda i ben tirada, és bàsic. Si la fas amb tirador és bàsic.
Com ha estat aquest resorgiment de la marca Moritz?
Ha estat un resorgiment lent, un nen surt de la panxa en 9 mesos, el nostre ha estat més llarg i va ser d’uns 30 anys perquè la Moritz va desaparèixer l’any 1978 i vam rellançar la marca el 2004, hem estat pràcticament 30 anys fora del mercat i des del 2004 tornem a estar al mercat català, al mercat barceloní i aproximadament des de fa un parell d’anys hem reobert l’espai de l’antiga fàbrica que ara és un espai de la Ronda Sant Antoni, és un espai social, és un espai gastronòmic i multicultural perquè també fem exposicions i esdeveniments.

A més això va per barris, perquè el mercat de la cervesa és com un mercat molt local, aquí prenem Moritz, prenem altres i a la resta de l’estat es prenen altres marques.
T’estava parlant del binomi, tradició i ara el que és, és modernitat, no ens volíem quedar amb aquesta vessant antiga diem. Efectivament el mercat de la cervesa és un mercat molt territorial diguem i això ve de fa anys… És a dir, abans no exisitia la pasteurització, el cicle de vida d’una cervesa era molt curt, era d’una setmana o 10 dies, per tant el radi de distribució era molt curtet i d’aquí ve de que cada regió tingui la seva cervesa. Tot i així, ara el cicle de la cervesa és molt més ampli.
Darrerament estem veient una mena de “moda” o segurament deu ser moda que ara hi ha gent que la cervesa la fa artesanalment. Venen kits per fer-te tu la teva cervesa. Això no deixa de ser un punt una mica favorable perquè per vosaltres genera una mica més de demanda al mercat. Com ho veieu?
És fantàstic. Al final les cerveses artesanes el que fan és cuidar molt el producte, molt els ingredients, la forma d’el·laboració, és crear una cultura cervesera, que nosaltres com a marca que treballem un mètode d’el·laboració molt particular amb ingredients de primera qualitat, tot això el que fa és que és afavorir-nos i donar-nos la raó en aquest sentit. Per tant per nosaltres ens agrada que hi hagi cerveses artesanals.
Com a marca ara quins projectes teniu?
Al sostre no hi hem arribat ni de bon tros, som forts a Barcelona però volem ser-ho encara més però ens queda molt terreny per fer a la resta de Catalunya on també tenim presència però encara més i jo crec que aquí està el repte, a Catalunya i aquí casualment molta gent no ho sap però distribuïm a 22 països, aleshores seguir creixent a nivell internacional ens agrada.
A nivell d’aquestes sponsoritzacions i d’aquests diem-ne concerts i activitats culturals, teniu previst d’aquí uns quants mesos patrocinis coneguts ?
La cultura és molt estratègica per a nosaltres, per tant nosaltres donem suport a la cultura i seguirem donant-hi des de tots els àmbits, a nosaltres ens encaixa.