Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Anna Mastrolitto (Livesoundtracks)

El darrer dilluns vàrem entrevistar a una de les responsables de del festival Livesoundtracks, que té com a punt de partida la música i el Entrevistes Mauro - Livesoundtrackscinema: Anna Mastrolitto. Els músics trien la seva pel·lícula preferida, creen la seva banda sonora i la interpreten en directe. Va tenir lloc el 24 i 25 d’abril al Convent dels Àngels del Macba.

Com canvia la manera de viure el cinema aquest festival?

Canvia doncs segons el punt de vista de la música, significa que els artistes escullen una pel·lícula que per ells té un significat particular i poden canviar el significat de la pel·lícula a través de la seva música on donar-li un toc especial. És com tornar al cinema dels anys 20.

Com va sorgir la idea?

A Itàlia fa uns anys quan estava tocant Jeff Mills la banda sonora de Metròpolis, em vaig quedar fascinada amb aquest concert i sempre s’han fet esdeveniments puntuals.

Des de 5 anys organitzeu un cicle d’esdeveniments de bandes sonores a diferents llocs, com per exemple a l’In-Edit.

Vam començar el 2008 com un cicle d’esdeveniments, primer va ser a l’Hotel Hesperia i després vam estar a diferents llocs de la ciutat i després vàrem començar a col·laborar amb festivals com l’In-Edit.
La idea va sorgir primer de tot, a través d’una pausa de reflexió, per millorar el projecte i va ser en aquella època quan em vaig assabentar del concurs del Movistar i a la mateixa època vaig conèixer a la Júlia González i li vaig proposar de fer-ho junts, ens vam apuntar al concurs i el vam guanyar.

Què és el que veurem?

L’espectador entra, s’asseu, com si estigués al cinema i mira a la pantalla i hi veu músics tocant la banda sonora en directe, és una banda original que han creat ells la música.
La música pot canviar, no fa falta que sigui la de la pel·lícula i al mateix temps que estan tocant la banda sonora podem visualitzar les imatges de la pel·lícula.

Entre els artistes i els moments estelars…

És impossible contestar la pregunta, el que fa molta il·lusió és que hi haurà moltes dones al festival ja que dos dones han creat el festival, que són Sara Fontán i després una artista alemanya que es diu Lena Willikens i ella interpretarà una pel·licula japonesa dels anys 30, després una artista visual, Xarlene, que treballarà amb Brunetto, un artista que fa música eelctrònica, després tindrem Francesca Banchelli i ella farà una instal·lació amb Emiliano Zelada.

Per tant els concerts seran per la tarda?

Sí, el concert és a les 19:30 i l’últim concert és a les 11:30h.

Després hi haurà xerrades…

Sí, el divendres hi haurà una amb Arnau Bataller, Arnau Obiols i Juan Manuel Freire i que parlaran de la diferència de crear la banda sonora en un estudi i interpretar-la en directe.
I el dissabte també hi haurà una xerrada sobre la incursió de l’electrònica al cinema i hi participaran Conrado Xalabarder, Manu González i Jaime Pantaleón.

Per acabar, hi haurà un xou de dj’s…

Sí, dos. Un xou que li diem Cinematic Dj Set, que s’encarregaran d’aquesta part els nois de Dublab, que tenen una emissora i després una altra sessió.

Les entrades ja estan a la venta…

Sí i costa l’abonament 32 euros, el pack de les 3 sessions 20 euros i l’entrada senzilla 8 euros.

Moltes gràcies per haver vingut i molta sort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s