La cultura sexual del segle XXI

Russell T. Davies és un creador amb ambició, d’aquells que saben arriscat-se quan és necessari, i també d’aquells compromesos amb les causes en les que creuen. Compromès amb la causa homosexual des dels seus inicis, Davies ja havia treballat amb històries de personatges del col·lectiu LGBT, però és ara amb el seu nou projecte amb el que de debò marcarà la diferencia.

Avalat pel prestigiós canal britànic Channel 4, Davies presentarà aquest 2015 tres obres diferents, totes elles emmarcades dins del mateix projecte. Seran Cucumber, Banana Tofu. La principal però, serà Cucumber, on seguirem els passos den Henry, un homosexual que després d’una cita desastrosa amb la seva parella de feia nou anys, decideix trencar la relació. A partir d’aquell moment el protagonista haurà de començar a relacionar-se en uns nous ambients desconeguts per a ell fins al moment.

Amb aquesta trilogia de sèries, Davies pretén explorar la sexualitat del segle XXI, especialment en l’àmbit homosexual. A Cucumber doncs, l’acompanyaran Banana, una sèrie més global, que no té un protagonista fixe però que se centra en un grup de LGBT, i Tofu, que s’emetrà tan sols per Internet i que serà una sèrie semi-documental. Aquest és un projecte ambiciós i valent, però també molt calculat i amb una llarga preparació, reforçat per l’experiència del seu showrunner, i vistos els primers resultats, molt prometedors.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s