Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Videofòrum 2015

unnamed (1)El darrer dilluns ens varen visitar les organitzadores del festival Videofòrum 2015.

Expliqueu-nos què és l’anime en català, jo sempre havia pensat que l’Anime només era en japonès, i no en català.

Bé, l’anime a Catalunya està fa més de 20 anys, per exemple el Son Goku, de Bola de Drac…

És a dir que fas referència al doblatge?

Exactament. El doblatge en català per exemple  a TV3, SUPER3, 3XL, tots els canals que han anant desapareguent una miqueta, bé han estat allà i han estat recolzors aquí a Catalunya que aquí molta gent segueix l’Anime, perquè sinó potser ni el coneixieriem.

Expliqueu una mica per vosaltres que és l’Anime.

Per mi l’Anime és una cultura, t’ensenya moltíssimes coses, t’ensenya molts valors, t’ensenya l’amistat, Bola de Drac mateix t’ensenyava a comportat-te bé, ajudar als altres, el ser amic de dels seus amics, és una cultura.

Aquesta és la primera edició que es fa del festival?

En realitat és el segon, el primer es va fer el 2012 i va ser només de Bola de Drac.

Com va sorgir la idea?

Doncs la idea va sorgir d’un noi que es diu Jorge Cuesta que va dir que perquè no ajuntàvem personatges de la Bola de Drac, els dobladors i després uns altres nois que vivien més aprop aquí a Barcelona ho van fer efectiu i van contactar amb tots els actors de doblatge de Bola de Drac, i ho vam organitzar.

I ho teniu tot preparat per aquest dissabte?

Sí, bastant, hem hagut de buscar local, de buscar una associació que, nosaltres no ens volíem quedar els diners, ni en part res, però el local s’ha de pagar, has de demanar una entrada, i vam aprofitar per fer una bona obra diguéssim. Hem fet un pòster molt bonic que surten tots els personatges, és un lloc on poden signar els actors, la feina ha estat bastant.

Tindrà continuitat o no tindrà continuitat?

Si algú s’anima a fer-ne un altre…

Parlem del pòster, què ens pots dir del dissenyador?

És bastant conegut en revistes d’Anime i Manga, algú quen s’hagi comprat aquest tipus de revistes el coneix, a més penso que té un estil de dibuix molt divertit i maco, per més inri, està acostumat a fer més personatges, em sembla que en té un que està fent 2000 o més personatges.

El vídeo que vàreu fer està molt bé, està molt lograt, compta amb les veus dels dobladors que han posat veu als personatges, per fer aquestes gestions ha estat difícil?

Una mica, costa molt de temps, perquè uns et diuen que no, uns et diuen que potser, després algun et falla, costa contactar amb tots i reunir-los a tots costa molt.

Espereu que sigui un èxit o no? Quines expectatives teniu?

Al final vam trobar una sala amb 580 butaques, omplir no crec que omplim perquè és moltíssima gent, llavors la gent no sé si s’animarà a l’últim minut o així, però de moment és factible.

El festival comença a les 5. 

Potser l’hem d’avançar per temes logístics, Començaria si l’hauriem d’avançar a les 4 i acabaria a les 7 més o menys. Una durada de 3 hores.

Què passarà en aquestes tres hores? Els que vagin al festival què es trobaran?

Primer faríem el guió per temes logístics, primer teníem pensat fer l’entrevista als actors  preguntes al públic també i després teníem pensat fer un guió per últim i després les firmes d’autògrafs i fotografies.

Explica’ns això del guió.

El guió consistirà en una durada d’uns 20 minuts on interactuaran els personatges de les diferents sèries d’anime espontàniament, escrit per nosaltres i els actors l’hauran d’interpretar.

I el guió de què parla?

Bé, no sé si hi han 10 personatges de 10 sèries o així que comptats tots i així sense solta ni volta estiguessin allí en una situació real entre cometes, llavors ens hem inventat una situació en la que es trobessin tots allà i no saben perquè i han de veure què passa, qui es cadascú, alguns es portaran bé, altres tindran enemics, hi haurà els atacs típics, les frases tipiques,

A part del guió, i l’entrevista, després que ve?

La firma d’autògrafs i després ja s’ha acabat.

He llegit que hi havia un concurs.

Hi havia un sorteig que per temes logístics també ll’hem hagut d’acabar l´’últim aquest dissabte, hi ha hagut 3 guanyadors que intervindran al guió, tenen unes petites frases que els hi hem fet.
Els guanyadors per guanyar han hagut de donar un like i compartir la foto, per fer promoció.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s