Cruïlla: Kendrick Lamar

Sens dubte l’artista del moment. El seu darrer disc ha trencat el record d’escoltes de la història d’Spotify i tothom en parla com d’un treball que passarà a la història de la música i li arriben reconeixements tant de reconeguts músics com de grans escriptors.

No és fals, no té por, i no és accidental. El Hip Hop de Kendrick no és el tipus de Hip Hop que ens permet ignorar còmodament i mirar a un altre costat. No és el tipus que separa i desgrana la realitat permetent escoltar i pretendre que tot està bé en la música negra. No és sobre tu, és sobre ell i la seva humanitat al complet. És pur, cru, real. És sobre la realitat de qualsevol altra persona. Admet saber que no sap res. Parla de la seva hipocresia. Humilment es mira a ell mateix i es despulla, sense pretensions. Cru liricista, va al més profund de la seva ànima, traient els matisos més foscos i d’aquesta manera també surt a flotació el més brillant, la seva genialitat.

La música de Kendrick Lamar no ens pot alliberar, però la manera com responguem a la seva música potser si que pugui. És un home que flueix, i fluir és, en major mesura, l’ingredient màgic que transforma la desesperança en esperança, el dolor en acció. A diferència d’altres artistes que juxtaposen el fanfarroneig del Hip Hop amb la vulnerabilitat confessional, Kendrick no practica l’honestedat actuada: al seu lloc, actua honestament. I ho fa com un expert. El seu treball és precís i hàbil, tan perfecte en execució com desinhibit en contingut. No és el treball d’un geni per naturalesa. És el resultat d’un artista que treballa dur, que ha estat tocat per la genialitat i que té una profund i desenvolupat coneixement sobre la seva forma.

Etiquetatge com l’hereu de 2pac per experts i fans, ha injectat energia nova al so West Coast, asseient-se en el tron ​​per dret propi, com l’escriptor de referència de la seva generació. Hereu dels millors.

Arriba al Cruïlla en una actuació que quedarà per a la història. El més gran que li ha passat al Hip Hop en molt de temps, presentant el millor disc que li ha passat al Hip Hop. La història està servida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s